Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Εκ περιτροπής εργασία για τους υπαλλήλους της Carrefour

Εκ περιτροπής εργασία για τους υπαλλήλους της Carrefour
Μετά το κόψιμο των επιδομάτων των εργαζομένων πριν από τρεις μήνες, η Carrefour Μαρινόπουλος προχωράει σε νέο μέτρο μείωσης του μισθολογικού κόστους, με την εκ περιτροπής εργασία στους υπαλλήλους που απασχολούνται με πλήρες ωράριο.

«Στην Carrefour Μαρινόπουλος οι '8ωροι' είναι πολλοί και η επιχείρηση προσπαθεί να μειώσει το κόστος της μισθοδοσίας. Θεωρούμε βέβαιο ότι το μέτρο θα επεκταθεί και στους εργαζόμενους του παλιού Αρβανιτίδη, που μετά από συμφωνία με το νέο ιδιοκτήτη, την Karipidis Bros., έχουν με τη μέθοδο του franchising ενταχθεί στο δίκτυο των Carrefour Μαρινόπουλος», δήλωσε η πρόεδρος της Ένωσης Εμποροϋπαλλήλων ν. Θεσσαλονίκης Σοφία Καλαντίδου.

Σημειώνεται ότι οι εργαζόμενοι της Carrefour Μαρινόπουλος είναι ίσως και περισσότεροι από 12.000, ενώ οι υπάλληλοι που εργάζονταν προηγουμένως στην Αρβανιτίδης είναι 1.539. Σε αυτούς, ο νέος ιδιοκτήτης, δηλαδή η Karipidis Bros. είχε υποσχεθεί, ότι θα καταβάλλει κανονικά τους μισθούς και πως σε διάστημα πέντε μηνών, θα εξοφλήσει τα οφειλόμενα, δίνοντας μαζί με κάθε μισθό και έναν από τους χρωστούμενους. Η διαβεβαίωση αυτή τηρήθηκε τον πρώτο μήνα, αλλά όχι και στη συνέχεια με αποτέλεσμα, σήμερα, όπως είπε η κ. Καλαντίδου, να οφείλονται στους παλιούς εργαζόμενους της Αρβανιτίδης, τέσσερα μηνιάτικα.

Εν τω μεταξύ, τα σήματα της Carrefour Μαρινόπουλος έχουν αντικαταστήσει τις παλιές επιγραφές της Αρβανιτίδης ενώ έχει αρχίσει ο εφοδιασμός των συγκεκριμένων σούπερ μάρκετ.

ΠΗΓΗ voria.gr

1 σχόλιο:

  1. Δεν νομίζω να στέκει η είδηση, καθώς δεν μας έχει ζητηθεί κάτι τέτοιο. Ευτυχώς δεν έχουμε τέτοιο πρόβλημα

    ΑπάντησηΔιαγραφή