Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Aμαρτίαι γονέων...


Στο στόχαστρο του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος έχει μπει η μητέρα του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, Μαργαρίτα, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr, πρόσφατα διατάχθηκε το άνοιγμα των τραπεζικών της λογαριασμών. 

Ο έλεγχος, ο οποίος διενεργείται κατόπιν εισαγγελικής εντολής και βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο, προέκυψε, σύμφωνα με πηγές της φορολογικής διοίκησης, έπειτα από ανώνυμη καταγγελία που έφθασε στα γραφεία του ΣΔΟΕ πριν από μερικούς μήνες.

Ψάχνουν για χρήματα του... Ανδρέα

Στο επίκεντρο του ελέγχου τίθενται κάποια χρήματα που φέρεται να είχε λάβει η κυρία Μαργαρίτα Παπανδρέου από τον αείμνηστο Ανδρέα Παπανδρέου, τα οποία ουδέποτε εμφανίστηκαν στις φορολογικές της δηλώσεις και, ως εκ τούτου, δεν δηλώθηκαν στην εφορία. 

«Στην καταγγελία αναφερόταν ότι η κυρία Παπανδρέου, μητέρα του πρώην πρωθυπουργού, λίγο πριν πάρει διαζύγιο από τον Ανδρέα Παπανδρέου, είχε λάβει από τον τελευταίο σημαντικά χρηματικά ποσά τα οποία δεν δηλώθηκαν ποτέ. Έτσι, κατόπιν εισαγγελικής εντολής, διατάχθηκε το άνοιγμα των τραπεζικών της λογαριασμών» ανέφεραν καλά ενημερωμένες πηγές στο zougla.gr.


Δεν υπέβαλλε φορολογικές δηλώσεις

Επιπλέον, αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι, όπως επεσήμαναν στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα οι ίδιες πηγές, η κυρία Παπανδρέου φέρεται να μην υπέβαλλε φορολογικές δηλώσεις για αρκετά χρόνια. 

Πρέπει, ωστόσο, να σημειωθεί ότι ο έλεγχος βρίσκεται ακόμη στην αρχή, με τα στελέχη της Δίωξης να αναμένουν τις απαντήσεις των τραπεζικών ιδρυμάτων. 

«Δεν έχει προκύψει τίποτα, καθώς η έρευνα βρίσκεται σε αρχικό στάδιο. Έχει γίνει αίτημα προς τις τράπεζες και αναμένονται οι απαντήσεις. Στη συνέχεια θα αναλυθούν τα στοιχεία και θα ελεγχθούν οι φορολογικές δηλώσεις» τόνισαν χαρακτηριστικά. 

Το διαζύγιο 

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα όσα περιγράφει στο βιβλίο της «10 χρόνια και 54 μέρες», που κυκλοφόρησε το 1997, η κυρία Δήμητρα Λιάνη, την περίοδο που ο Ανδρέας Παπανδρέου ζητούσε διαζύγιο από την κυρία Παπανδρέου, εκείνη αρχικά ήταν αρνητική, ενώ στη συνέχεια συμφώνησε ζητώντας ως αντάλλαγμα:

- οικονομική αποκατάσταση

- εξασφάλιση της πολιτικής πορείας και εξέλιξης του Γιώργου

- διασφάλιση της υποψηφιότητας του Θ. Κατσανέβα στις εκλογές
http://www.zougla.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου