Κυριακή 25 Μαΐου 2014

Πρόωρες εκλογές ζήτησε ο Α. Τσίπρας! "Εάν είχαμε εθνικές εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ θα είχε 130 έδρες

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας  με αφορμή το αποτέλεσμα των εκλογών ζήτησε άμεση προσφυγή σε πρόωρες εθνικές εκλογές, λέγοντας πως εάν γίνονταν εθνικές εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ θα είχε 130 έδρες. 

Προσφυγή στην λαϊκή ετυμηγορία «το συντομότερο δυνατό», προκειμένου «να αποκατασταθεί η δημοκρατική ομαλότητα στον τόπο», καθώς αυτό είναι το μήνυμα της κάλπης και το οποίο «κάνει ό,τι δεν καταλαβαίνει ο κ. Σαμαράς», ζήτησε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε δήλωσή του για το αποτέλεσμα των εκλογών.

Ο κ. Τσίπρας διερωτήθηκε με ποια ηθική ή πολιτική νομιμοποίηση θα διαπραγματευθεί η σημερινή κυβέρνηση το χρέος ή θα επιβάλει νέα σκληρά μέτρα και με ποιά νομιμοποίηση θα ψηφίσει το νέο μνημόνιο που κρατά το συρτάρι του ο πρωθυπουργός και το οποίο θα φέρει τώρα μετά τις εκλογές;

Σημείωσε δε τη μείωση των ποσοστών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ σε σχέση με τα ποσοστά που είχαν λάβει στις εθνικές εκλογές του 2012.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι σήμερα είναι μια ιστορική ημέρα για το λαό και πρόσθεσε ότι η λαϊκή ετυμηγορία ήταν γενναία και πεντακάθαρη και παρά την πρωτοφανή, όπως είπε, προπαγάνδα φόβου, καταδίκασε την κυβέρνηση Σαμαρά.

Ο λαός, είπε ο κ. Τσίπρας, ανέδειξε την αριστερά πρώτη δύναμη με σημαντική διαφορά, ενώ σημείωσε ότι υπάρχει επίσης και μια μεγάλη ανατροπή στην μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας, αναφερόμενος στην Αττική.

Ο κ. Τσίπρας εκτίμησε ότι αύριο θα μιλά για τον ΣΥΡΙΖΑ όλη η Ευρώπη και συμπλήρωσε λέγοντας ότι ο λαός έδωσε στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εντολή να ανταποκριθούμε στο αίτημα των καιρών για τη συγκρότηση μιάς πλατιάς δημοκρατικής και πατριωτικής συμμαχίας, που όχι μόνο θα κερδίσει επερχόμενες εκλογές, αλλά θα αποτελέσει και την νέα μεγάλη, απόλυτη πλειοψηφία, που θα αναλάβει το έργο της σωτηρίας και της ανασυγκρότησης της χώρας.



http://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου