Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Βομβαρδισμός on camera


Eικόνες-σοκ έρχονται στο φως της δημοσιότητας από την αεροπορική επιδρομή των συριακών δυνάμεων στην αγορά ενός χωριού στην επαρχία του Χαλεπιού.
video platformvideo managementvideo solutionsvideo player
Από την επίθεση σκοτώθηκαν τουλάχιστον 25 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων δύο γυναίκες και τρία παιδιά, ενώ οι νεκροί μπορεί να αυξηθούν καθώς υπάρχουν πολλοί τραυματίες που νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

«Το καθεστώς χτυπά τους πολίτες που στηρίζουν την εξέγερση» είπε ο Άμπου Όμαρ, ακτιβιστής από το Χαλέπι, ξεκαθαρίζοντας ότι η αιματοχυσία έγινε με εντολή του Μπασάρ Αλ Άσαντ.

Βίντεο-ντοκουμέντο από τη στιγμή της αεροπορικής επιδρομής


Οι δυνάμεις του καθεστώτος του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ έχουν εντείνει από τις 15 Δεκεμβρίου τις επιχειρήσεις τους εναντίον θέσεων των ανταρτών στην επαρχία αυτή και στην πόλη του Χαλεπιού, την πρώην οικονομική πρωτεύουσα της Συρίας που έχει πλέον διαιρεθεί σε «φιλοκυβερνητικές» και «αντικυβερνητικές» συνοικίες.



Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τους τελευταίους μήνες από τους βομβαρδισμούς έχουν σκοτωθεί εκατοντάδες άνθρωποι, στην πλειονότητά τους πολίτες, ενώ χιλιάδες οικογένειες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.



Άλλοι ακτιβιστές έδωσαν στη δημοσιότητα βίντεο στα οποία διακρίνονται πτώματα ανάμεσα σε χαλάσματα και σκηνές πανικού. Σε ένα από αυτά τα βίντεο μια γυναίκα ουρλιάζει δίπλα στο άψυχο σώμα ενός συγγενή της, ενώ σε άλλο ένας άνδρας σκύβει πάνω από ένα παιδί με κομμένο πόδι. Δεν είναι σαφές εάν το παιδί είναι ζωντανό ή νεκρό.


قناة سوريا1- جولة إخبارية 24/04/201410:17reEmbedit


ششبكة حلب نيوز - الدفاع المدني يحاول اطفاء الحريق في حي كرم البيك الناتج عن القصف الحربي 24-4-201402:45reEmbedit


Terrible massacre de civils par le régime de Bachar à Atareb (Alep) 24 avril 201400:58reEmbedit

                                     Στιγμές πανικού αμέσως μετά τον βομβαρδισμό

Atarib, Syria. Missile Attack 24/04/201400:27reEmbedit
                                        Στιγμές πανικού αμέσως μετά τον βομβαρδισμό 
http://www.zougla.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου